انتخاب مهارت و تخصص برای فریلنسری
اولین قدم برای شروع به کار به عنوان فریلنسر، انتخاب مهارت و تخصص مورد نظر شماست. دنیای فریلنسری به وسعت نیروی کار است و قبل از هر اقدامی باید مشخص کنید میخواهید چه کاری انجام دهید. مهارتهای خود را به عنوان منابع با ارزش در نظر بگیرید که ارزش دریافت حق الزحمه دارند.
با این حال، مهم است بدانید که به عنوان یک فریلنسر، لزومی ندارد از تغییر حوزه کاری خود هراس داشته باشید. بسیاری از فریلنسرها کار خود را با یک تخصص شروع میکنند و در طی مسیر متوجه میشوند که در زمینه دیگری استعداد بیشتری دارند و به آن علاقه مند هستند. به خاطر داشته باشید که همیشه میتوانید حوزه فعالیت خود را تغییر دهید.
بر مهارتهای خود تمرکز کنید: تقریباً هر مهارتی میتواند به یک فرصت فریلنسری تبدیل شود. به یاد داشته باشید که مهارتهای «جانبی» شما، مانند تحقیق و نویسندگی، به همان اندازه ارزشمند هستند که یک مجموعه خاص از مهارتهای منحصربهفرد یک حرفه خاص (مانند طراحی گرافیک یا برنامهنویسی کامپیوتر). اگر میدانید که نویسنده خوبی هستید، میتوانید یک کسب و کار نویسندگی فریلنسری راهاندازی کنید.
باور به تواناییهای خود: این تصور که مهارت یا تجربه کافی ندارید، بسیار رایج است. اما در واقع، برای شروع به کار به عنوان فریلنسر به تجربه زیادی نیاز ندارید. به جای آن، به تواناییهای خود ایمان داشته باشید و روی تولید کار باکیفیت تمرکز کنید.
ایجاد برند برای فریلنسری
برای اینکه کسب و کار فریلنسری خود را راه اندازی کنید و به سودآوری برسید، باید به نحوه معرفی و بازاریابی خود و محصولات/کارهایتان فکر کنید. این مفهوم با عنوان برندسازی (Branding) شناخته می شود. شما نیاز به ایجاد برندی دارید که نشان دهندهی چیزی است که میفروشید و چگونگی متمایز شدن شما از رقبا باشد. برند، هویت شماست و شامل وبسایت، لوگو، شعار، وبلاگ و حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی و سایر جنبهها میشود.
برند شما باید به طور واضح، ویژگیهای خاص شما و ارزش خرید خدمات یا محصولاتتان را به مخاطبان منتقل کند. سعی کنید تمرکز خود را بر یک صنعت خاص معطوف کنید. به عنوان مثال، اگر تصمیم بگیرید به عنوان نویسندهی فریلنسر فعالیت کنید، ممکن است انتخاب کنید که فقط برای وبسایتهای گردشگری و کسبوکارهای آنلاین محتوا بنویسید و به عنوان نویسندهی فریلنسر حوزهی گردشگری شناخته شوید.
ممکن است تصمیم بگیرید برای وبسایتهای تجاری و شرکتی محتوا تولید کنید. تخصص در یک حوزهی خاص (در این مثال، حوزهی گستردهی نویسندگی) شما را برای مشتریان بالقوه جذابتر میکند، زیرا نشان میدهد که به جای مجموعهای کلی از مهارتها، در زمینهای خاص تخصص دارید. این مفهوم در انگلیسی با عنوان “Niche” شناخته میشود.
ایجاد نمونه کار برای فریلنسری
بسیاری از مشتریان بالقوه کمتر به مدارک تحصیلی خاص شما علاقه مند هستند تا توانایی اثبات شدهی انجام کار. آنها میخواهند نمونههایی از کارهای شما را ببینند و تصمیم بگیرند که آیا برای پروژهشان مناسب هستید یا خیر. بنابراین، ایجاد یک نمونه کار قوی از کارهایتان (نمونهها و همچنین پروژههای گذشته) برای ساختن کسب و کارتان کلیدی است و در واقع، نباید کسب و کار فریلنسری خود را تا زمانی که این نمونه کار را ندارید، راه اندازی کنید. همچنین توصیه میشود که از افراد و سازمانهایی که با آنها کار کردهاید، رضایتنامه (Testimonial) دریافت کنید. خواندن نظرات درخشان به تقویت پروفایل شما در میان مشتریان بالقوه کمک میکند.
ایجاد نمونه کار برای پرتفوی (portfolio) شما زمان و منابع را میطلبد. اگر هیچ پروژهی پرداختی قبلی یا کار قبلی برای قرار دادن در نمونه کار ندارید، با ارائه خدمات خود به صورت رایگان (Pro Bono) یا صرف زمان آزاد خود برای تولید برخی نمونهها، آن را بسازید.
به خاطر داشته باشید که همیشه “بیشتر” بهتر نیست. اگرچه حجم نمونه کار میتواند خوب باشد و به خود تبلیغی شما کمک کند، اما مهم است که سعی کنید برخی از کارهای بزرگتر و باکیفیتتر را نیز بگنجانید، نه اینکه فقط نمونه کار خود را با کوچکترین و کمدرآمدترین پروژهها پر کنید. اگر میخواهید با کار با مشتریان پردرآمد، درآمد بالایی کسب کنید، باید به آن مشتریان نشان دهید که میتوانید نوع کاری را که به دنبال آن هستند، ارائه دهید. باز هم، در نظر بگیرید که در ابتدای کار، خدمات خود را به صورت رایگان ارائه دهید. [
تا زمانی که محصولات خود را تولید نکردهاید یا خدماتی را که قصد فروش آن را دارید ارائه ندادهاید، حرفه فریلنسری خود را آغاز نکنید. داشتن نمونه کار به مشتریان نشان میدهد که شما واقعاً کاری را که به آنها میگویید میتوانید انجام دهید، انجام دادهاید.
تقویت مهارتهای کسب و کاری برای فریلنسر
برای اینکه به عنوان فریلنسر درآمدزایی موفق داشته باشید و آن را به یک حرفه تبدیل کنید، باید با اصول اولیهی اداره یک کسب و کار، مانند مالیات، حسابداری، بازاریابی و غیره آشنا شوید. در بسیاری از موارد، یادگیری این اصول کسب و کاری، زمان بیشتری نسبت به زمان انجام خدمات یا ساخت محصول فریلنسری شما خواهد برد.]
در نظر بگیرید با دوستان خود (در دنیای واقعی یا آنلاین) که به عنوان فریلنسر درآمد کسب کردهاند، در مورد جزئیات کسب و کار صحبت کنید. همچنین میتوانید به تعدادی از کتابها و وبسایتهای آنلاین در مورد نحوه راهاندازی یک کسب و کار از صفر مراجعه کنید.
با اینکه شاید نگرانی در مورد جنبهی “کسب و کار” کار فریلنسریتان در ابتدای راه زودهنگام به نظر برسد، اما داشتن یک مدل کسب و کار با اهداف، دستاوردها، معیارها و غیره میتواند به شما در تعیین وسعت و مقیاس فعالیت فریلنسریتان کمک کند. یک مدل کسب و کار شفاف، و حسابداری و دفاتر دقیق، به مشتریان نشان میدهد که شما یک فریلنسر حرفهای هستید و نه فقط کسی که با لباس راحتی در خانه کار میکند.
ایجاد سیستم صدور فاکتور برای فریلنسری
برای اینکه به عنوان فریلنسر درآمدزایی واقعی داشته باشید، راهاندازی یک سیستم برای محاسبه و دریافت هزینهها ضروری است. قبل از برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه و شروع کار واقعی فریلنسری، برای این موضوع آماده باشید. پیگیری حسابداری و صدور فاکتور در طول مسیر بسیار آسانتر از آن است که آن را به زمان بعد یا حتی موعد مالیاتی موکول کنید. یک چارچوب مالی ایجاد کنید که سازماندهی امور مالی شما را آسان کند. این کار همچنین به شما کمک میکند تا میزان درآمد خود و سودآوری کسب و کارتان را ردیابی کنید. موارد زیر را در نظر بگیرید:
۱. تعیین نرخ برای خدمات یا محصولات:
- مشخص کنید که برای خدمات یا محصولاتی که ارائه میدهید، نرخ ساعتی دریافت میکنید یا هزینه به ازای هر قطعه/محصول است.
- آماده باشید که نحوه محاسبهی هزینهها را برای مشتریان توضیح دهید (به عنوان مثال، جزئیات و ریزفاکتور).
۲. ایجاد قالبهای فاکتور:
- با استفاده از یک ابزار پردازش متن (مانند Microsoft Excel)، یک فاکتور طراحی کنید که شامل تمام اطلاعات مهم (خدمات ارائه شده، هزینه، روش پرداخت، آدرس گیرنده و فرستندهی وجه و غیره) باشد.
۳. راهاندازی سیستم حسابداری و بررسی افتتاح حساب بانکی تجاری:
- اغلب بانکها خدمات و کارمزد ویژهای برای حسابهای بانکی تجاری ارائه میدهند. یک سیستم حسابداری برای ردیابی درآمد و هزینههای خود راهاندازی کنید.
۴. محاسبه مالیات:
- تحقیق کنید که چقدر باید برای مالیات هزینه در نظر بگیرید و کنار بگذارید.
ایجاد یک سیستم صدور فاکتور کارآمد، عنصری کلیدی در مدیریت موفق کسب و کار فریلنسری شماست. با سازماندهی امور مالی خود، میتوانید اطمینان حاصل کنید که درآمد درستی دارید و مالیات خود را به درستی پرداخت میکنید.
جذب مشتری برای فریلنسری:
حالا که نمونه کار خود را دارید، زمان آن رسیده است که وارد بازار شوید و شروع به معرفی خود به مشتریان کنید. موفقیت در فریلنسری به نوعی یک بازی اعداد است – هر چه مشتریان بالقوه بیشتری را پیدا کنید و با آنها ارتباط برقرار کنید، احتمال بیشتری برای به دست آوردن کار و مهمتر از همه، دریافت دستمزد وجود دارد. [12]
۱. با شبکهی خود شروع کنید:
میتوانید با استفاده از شبکهی شخصی خود شامل خانواده، دوستان و همکاران سابق، کار خود را آغاز کنید. از آنها بخواهید شما را به دیگران معرفی کنند؛ این کار میتواند به شما کمک کند تا پروژههای اولیهای را برای راهاندازی کسب و کار فریلنسری خود به دست آورید. [13]
۲. گسترش شبکهی ارتباطی:
با این حال، برای اینکه درآمد خوبی داشته باشید، در بسیاری از موارد باید ابتکار عمل به خرج دهید و شبکهی ارتباطی خود را گسترش دهید. هنگام معرفی محصول یا خدمات خود به مشتریان جدید، فقط به مشتریان مرتبط با حوزهی کاری خود پیشنهاد کار بدهید. و این کار را برای تعداد زیادی از مشتریان بالقوه انجام دهید.
۱. قانون ۱۰ تا قبل از ۱۰:
قانون ۱۰ تا قبل از ۱۰ را امتحان کنید؛ در طول روزهای کاری، قبل از ساعت ۱۰ صبح به ۱۰ مشتری بالقوه پیشنهاد کار بدهید.
این کار باعث میشود تا در طول روز برای انجام کارهای دیگر و برقراری ارتباط با مشتریان احتمالی، انرژی داشته باشید.
۲. شبکهسازی کنید حتی اگر در حال حاضر شغل دیگری دارید:
اگر در حال حاضر مشغول به کار دیگری هستید، بخشی از زمان آزاد خود را به ایجاد یک شبکهی ارتباطی از مشتریان بالقوه اختصاص دهید تا در آینده بتوانید از آن بهرهمند شوید.
۳. بازار هدف خود را بشناسید:
اگر برندسازی خود را به درستی انجام داده باشید، باید بدانید که مشتریان هدف شما چه کسانی هستند. به خاطر داشته باشید که کسب و کارها میخواهند با فریلنسرهایی کار کنند که به نظر میرسد خدمات/محصولات آنها به طور خاص برای نیازهای آنها طراحی شده است. مفهوم تخصص (که قبلاً ذکر شد) این حس را ایجاد میکند.
۴. استفاده از بازارهای فریلنسری:
همچنین میتوانید از یک بازار فریلنسری استفاده کنید. چندین بازار آنلاین فریلنسری مانند Elance و oDesk وجود دارد که میتوانید در آنجا خدمات خود را ارائه دهید و به دنبال مشتری بگردید و طرحهای پیشنهادی خود را ارائه دهید. این بازارها میتوانند برای فریلنسرهای تازهکار بسیار مفید باشند.
درک کار فریلنسری
یک چشم انداز روشن برای فریلنسری داشته باشید
باور به تواناییهایتان و داشتن یک چشمانداز برای آینده، کلید موفقیت شماست!
بزرگترین مانع در شروع فریلنسری، غلبه بر یک سد ذهنی به نام “نمیتوانی این کار را انجام دهی و نباید به سراغش بروی” است. برای غلبه بر این احساس، به خودتان نشان دهید که فریلنسری صرفا به خاطر کار کردن از خانه نیست، بلکه یک برنامهی کسب و کار است. این فقط یک ایدهی فانتزی نیست، بلکه یک واقعیت تجاری محسوب میشود.
یکی از راههای مفید برای شروع به دیدن فریلنسری به عنوان یک گزینه قابل اجرا، مشروعیت بخشیدن به آن است. برای کسب و کار خود یک نام و یک لوگو یا فونت انتخاب کنید. هنگامی که شروع به ایجاد چشم انداز میکنید، تحقق این موضوع که شما یک کسب و کار واقعی را راهاندازی میکنید، برایتان آسانتر میشود. این فرآیند را با ایجاد یک نام تجاری و خلق یک چشمانداز برای برند شرکت خود آغاز کنید.
با احتیاط وارد دنیای فریلنسری شوید
تصمیم برای فریلنسر شدن یک جهش بلند به سمت دنیای ناشناخته ها نیست!
در حالی که فریلنسری می تواند راهی عالی برای کسب درآمد باشد، اما راه اندازی یک کسب و کار فریلنسری موفق، به زمان قابل توجهی برای رشد و توسعه نیاز دارد. قل از اینکه تصمیم به ترک شغل فعلی خود بگیرید، اطمینان حاصل کنید که برای سرمایه گذاری زمان و تلاش در حوزه ی فریلنسری کاملا مصمم هستید.
به خاطر داشته باشید که بسیاری از مراحلی که در بخش اول ذکر شد، را می توانید در حالی که هنوز مشغول به کار تمام وقت خود هستید، انجام دهید. روی ایجاد یک برنامه ی اولیه برای فریلنسری در حالی که همچنان درامد ثابتی دترید ، تمرکز کنید. با این رویکرد، اعتماد به نفس بیشتری برای شروع به کار به عنوان فریلنسر تمام وقت پیدا خواهید کرد.
آمادگی برای دورههای کمکاری در فریلنسری
در هر کسب و کاری، دورههای کمکاری وجود دارد و فریلنسری نیز از این قاعده مستثنی نیست.
احتمالا در این دورهها دچار استرس میشوید و فکر میکنید کل ماجرا اشتباه بوده است، اما به یاد داشته باشید که همه صنایع رونق و رکود را تجربه میکنند. همچنین بدانید که در نهایت کار و پروژهها دوباره رونق میگیرند.
مهم است که برای دورههای کمکاری برنامهریزی داشته باشید، خواه این به معنای تغییر قیمتها باشد یا داشتن یک برنامهی پسانداز.
هرچه بیشتر به عنوان فریلنسر کار کنید، بهتر میتوانید روندها و دورههای اوج و رکود را. تشخیص دهید. در نهایت، قادر خواهید بود زمانهای کمکاری را پیشبینی کنید و دیگر نگران. نشوید، زیرا این موضوع برایتان عادی میشود. میتوانید انتظار دورههای کمکاری را داشته. اما باشید و برای آن آماده شوید رسیدن به این مرحله زمانبر است .
مسئولیتپذیری در فریلنسر
به عنوان یک فریلنسر، رئیس خودتان هستید و باید اطمینان حاصل کنید که کارهای لازم راانجام میدهید. در حالی که بسیاری از افراد از نبود یک رئیس بالای سرشان هیجانزده میشوند، مهم است به خاطر داشته باشید که رئیسها به شما انگیزه میدهند و پیشرفتتان را بررسی. بدون یک رئیس، باید خودتان بیشتر مواقع این کارها را انجام دهید.. میکنند
برای اینکه مطمئن شوید به اهداف خود میرسید، بازتاب روزانه و هفتگی در مورد کاری که انجام دادهاید داشته باشید. اگر به اهداف خود نمیرسید، باید نگاهی جدی به عادتهای کاری و سیستم کاری خود بیندازید.
افراد دیگر، مانند ویراستاران یا مربیان (برای مثال اگر نویسندهی فریلنسر هستید)، نیز میتوانند به شما در زمینهی مسئولیتپذیری کمک کنند اما در نهایت، هر طور که باشد شما
رئیس هستید، پس رئیس باشید!
آمادهی معرفی و بازاریابی خودتان باشید!
به عنوان یک فریلنسر، به خصوص یک فریلنسر تازهکار، مجبور هستید زیاد در مورد خودتان، کاری که انجام میدهید و تجربیات خود صحبت کنید. شما بازاریاب خودتان هستید. فرصتها میتوانند از مکانهای غیرمنتظرهای پدیدار شوند، بنابراین مهم است که یک معرفی کوتاه چند جملهای در مورد خود و خدمات یا محصولات فریلنسری خود داشته باشید که بتوانید در هر کجا، چه یک مهمانی تعطیلات و چه یک نمایشگاه تجاری، از آن استفاده کنید.
اگر به طور ذاتی فردی درونگرا هستید، سعی کنید معرفی خود را بنویسید و آنقدر تمرین کنید تا برایتان طبیعی شود. با گذشت زمان، در صحبت کردن در مورد خود و تبلیغ خودتان بهتر خواهید شد. کمی تلاش و پیگیری برای موفقیت در دنیای فریلنسری ضروری است.
حتما کارت ویزیت تهیه کنید تا هر زمان با کسی صحبت کردید، به او بدهید. کارت ویزیت روشی قدیمی اما همچنان مؤثر برای معرفی خودتان است.
مقابلهی مؤثر با تنهایی در فریلنسری
کمبود تعامل اجتماعی و ارتباطات محیط کار اداری میتواند باعث احساس تنهایی و انزوا در فریلنسرها شود. در حالی که باید یاد بگیرید بدون انگیزه دیگران روی هدف خود متمرکز بمانید و کارتان را پیش ببرید، همچنین باید از ریشه دواندن احساس تنهایی پیشگیری کنید.
چند راهکار برای کاهش احساس تنهایی در فریلنسری:
- تغییر محیط کار: یکی دو روز در هفته در مکانهای مختلف کار کنید؛ لپتاپ خود را به یک کافیشاپ محلی ببرید و در آنجا کار کنید. حتی فقط شنیدن همهمه تعاملات اجتماعی میتواند باعث شود احساس تنهایی کمتری داشته باشید.
- ارتباط با سایر فریلنسرها: میتوانید برای صرف ناهار یا قهوه با سایر فریلنسرها ملاقات کنید تا درباره مشکلات، دغدغهها و موضوعات دیگر صحبت کنید. تعدادی گروه شبکهسازی کسب و کار محلی وجود دارد که میتوانند به برقراری ارتباط بین افرادی که برای خودشان و به طور معمول به صورت دورکاری کار میکنند، کمک کنند.
- برقراری ارتباط تلفنی: به جای ارسال ایمیل، با کسی تماس بگیرید. برقراری ارتباط صوتی میتواند احساس تنهایی را کاهش دهد.
- استفاده از شبکههای اجتماعی: در گروههای آنلاین مرتبط با حوزهی کاری خود عضو شوید تا با سایر فریلنسرها ارتباط برقرار کنید و احساس بخشی از یک جامعه را داشته باشید.
- حضور در رویدادهای مرتبط: در رویدادهای مرتبط با حوزهی کاری خود مانند کارگاههای آموزشی، سمینارها و کنفرانسها شرکت کنید. این رویدادها فرصت خوبی برای برقراری ارتباط با افراد همحرفه و کاهش احساس تنهایی است.
راهکارهای کوچک اما مؤثر:
- تماس تلفنی با دوستان و همکاران: برقراری ارتباط صوتی با دوستان و همکاران به جای ارسال پیام یا ایمیل، میتواند احساس تنهایی را کاهش دهد.
- حضور در رویدادهای اجتماعی: شرکت در رویدادهای اجتماعی مانند کلاسهای ورزشی، باشگاههای کتابخوانی و یا فعالیتهای داوطلبانه، میتواند به شما کمک کند تا با افراد جدید آشنا شوید و احساس انزوا را کاهش دهد.
- ایجاد یک فضای کاری مشترک در خانه: اگر در خانه کار میکنید، سعی کنید یک فضای کاری مشترک برای خودتان ایجاد کنید. کار کردن در کنار سایر افرادی که از خانه کار میکنند، میتواند احساس تنهایی را کاهش دهد. (در برخی از شهرها، فضاهای کاری اشتراکی وجود دارد که فریلنسرها میتوانند در آنجا کار کنند و با افراد همحرفه ارتباط برقرار نمایند.)
با به کارگیری این راهکارها، میتوانید با احساس تنهایی در مسیر فریلنسری مقابله کنید و یک محیط کاری سالم و پربار برای خود ایجاد نمایید.
ما در آموزشگاه سبک کار سعی بر این داریم که مهارت هایی را به شما بیاموزیم که بتوانید به صورت فریلنسری و یا استخدام در شرکت های مختلف کسب درآمد کنید.
[…] می کنم مقاله “چطور یک فریلنسر شویم” را نیز مطالعه […]